divendres, 25 de març del 2016

Afilat d'eines de torn.

En aquesta unitat els alumnes aconseguiran seleccionar l'eina adequada per a cada treball en el torn, coneixeran les característiques del material i afilar les eines  respectant les normes de seguretat amb les màquines adequades (esmeriladora i moles abrasives).
Resultat d'imatges de esmeriladora



MOLES ABRASIVES      



Les propietats de les esmeriladores neixen dels grans abrasius mantinguts junts per aglutinants. Aquests grans tallen com les dents quan la roda gira a alta velocitat i es produïx el contacte amb la peça de treball.

És important en les propietats d'aquestes moles la mesura del gra abrasiu, el tipus de gra i la quantitat de material que els uneix. Els espais entre grans en una mola servixen perquè escapen els encenalls durant el tall i perquè el fluid de tall aconsiga fer contacte amb la peça. Els aglutinants orgànics són resines fèrriques (resinoides) hule i laques. Aquests es caracteritzen per tallar en fred i donar acabats llustrosos.
Les moles abrasives que giren a molt alta velocitat estan reforçades amb materials com acer, niló i fibra de vidre, amb la finalitat d'augmentar la seua resistència.

Mides i formes de les moles abrasives.

Existixen nou formes estàndard de moles d'esmerilat, on s'inclouen les cilíndriques rectes amb o sense recessos en els seus costats i altres es descriuen com a còniques a banda i banda, copa recta, copa con, disc i plat.
Resultat d'imatges de muelas abrasivas
Les dimensions principals d'una mola d'esmerilat són el diàmetre exterior, ample, i diàmetre del forat. Les moles de disc són discos abrasius cimentats o emparedats de discos d'acer, aquests són més resistents o aptes per a esmerilar amb el perfil que les moles convencionals.
Les moles muntades i puntes són moles d'esmerilat, petites, uns pocs mil·límetres de diàmetre amb espigues agregades s'usen a molt altes rpm i en esmerilats portàtils.



Resultat d'imatges de muelas abrasivas

ANGLES DE LES EINES DE TALL.

El tall dels metalls s'aconseguix per mitjà d'eines amb la forma adequada. Una eina sense els talls o angles ben seleccionats ocasionarà despeses excessives i pèrdua de temps. En gairebé totes les eines de tall existixen de manera definida: superfícies, angles i talls



A continuació mostrarem un quadre amb diferents tipus d'eines que s'utilitzen en el torn i un document de l'afilat. Sobre l'afilat




                                            






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada